Reparasjon og vedlikehold av bremser

Bremsereparasjon og vedlikehold hos E. H. Bilsenter garanterer sikkerheten din på veien.

Bremsesystemet er selvfølgelig en av de mest sikkerhetskritiske funksjonene i kjøretøyet ditt – det er ikke noe du kan stole på enhver verksted for. Derfor bør vi være det naturlige valget for dine bremse reparasjoner og vedlikehold.

Bremse reparasjon og vedlikehold

Bremse reservedeler som er i samsvar med produsentens spesifikasjoner blir alltid brukt

Alle bremsekomponenter som forringes er inkludert i vårt bremseserviceprogram

Vår kunnskap og utstyr er uten sidestykke

Godt å vite

Hvorfor og hvor ofte er bremse reparasjon og vedlikehold nødvendig?

På grunn av måten et bremsesystem fungerer – ved å bruke en bremsekloss til å gripe en metallskive – er det flere komponenter som kan slites ut over tid. Som et resultat vil bremse reparasjon og utskifting av deler som bremseklosser, bremseskiver og bremsevæske være nødvendig fra tid til annen. Som en generell retningslinje bør bremsevæsken skiftes minst annethvert år.

Mange bileiere gjør den feilen å vente til de oppdager tegn på forringelse eller ineffektivitet. Derfor anbefaler vi å få kjøretøyet ditt regelmessig vedlikeholdt og å ha periodiske bremse sjekker for å vurdere tilstanden til bremsesystemet og sjekke om utskifting av deler er nødvendig før noen problemer oppstår.

Det er umulig å si nøyaktig hvor ofte en reparasjon eller utskifting er nødvendig, ikke minst fordi forskjellige kjøretøy blir brukt på forskjellige måter. For eksempel er start-stopp bykjøring typisk mer krevende for bremsene dine enn jevn kjøring, for eksempel på motorveier.

Hva dekker en bremse sjekk?

Under en bremse sjekk vil våre mekanikere nøye inspisere alle slitedeler, inkludert bremseklosser, bremseskiver og bremsevæske. For å sjekke bremseklossene og bremseskivene vil spesialutstyr bli brukt for å ta nøyaktige målinger av disse komponentene. Hvis målingene ikke samsvarer med de spesifiserte for kjøretøyet av produsenten, må delene byttes ut.
Bremsevæsken vil også bli sjekket for å bestemme om den trenger utskifting på grunn av aldring eller forurensning.

Etter en bremse sjekk vil du få en oversikt over tilstanden til bremsene dine sammen med et tilbud for eventuelt arbeid som kan være nødvendig.

Alle bremse reservedeler og materialer som brukes er av høy kvalitet og i samsvar med produsentens krav.

Tegn på at det kan være et problem med bremsesystemet ditt

Det kan være vanskelig å vite om det er problemer med bremsene dine, men det er noen tegn du kan se etter:

  • En bremselampe som lyser på instrumentpanelet
  • En følelse av mykhet under foten eller bremser som ikke virker å reagere på trykket du påfører. Dette kan være et tegn på at tilstanden og effektiviteten til bremsevæsken bør sjekkes.
  • En knirkende lyd kan være et tegn på at bremseskivene er svært slitte og trenger å byttes.
  • En hvinende lyd fra bremsene indikerer ofte at bremsen ikke løsner og bremsekaliperen må undersøkes nærmere.
  • En vibrasjon når du bruker bremsen, eller en tendens til at kjøretøyet trekker til en side under bremsing.
  • En høy håndbrekk eller for mye bevegelse i håndbrekket (parkeringsbremsen).

Hvis noen av disse tegnene oppstår, eller hvis du er usikker på tilstanden til bremsene dine, er det generelt råd å slutte å bruke kjøretøyet og kontakte oss for råd om å få bremsene sjekket av en av våre teknikere.

Er det på tide med en bremsesjekk?

Du kan bestille en bremsesjekk hos oss i dag med noen enkle steg. Vi vil gi deg en service på ekvivalent nivå som produsenten, basert på kjøretøyets alder og kjørelengde.

Alternativt kan du ringe oss eller sende oss en e-post hvis du har spørsmål eller ønsker å snakke med oss først.

Vårt eksperttips

«Dårlig bremseeffektivitet. Dette kan skyldes at bremsvæsken er for gammel eller at det er fuktighet i bremsesystemet. Vi anbefaler å skifte bremsvæsken i bilen din hver 2. år.»