Lyskontroll

Å se og bli sett er et viktig aspekt ved veisikkerheten uansett tid på året. Derfor er det en god idé å få kontrollert billysene regelmessig hos E. H. Bilsenter.

Hvis du legger merke til noen problemer med lysene på kjøretøyet ditt, ta kontakt med oss umiddelbart. Vi er her for å hjelpe med alle dine behov for lyservice, inkludert pæresjekk og bytte. Hvis du bare ønsker å forsikre deg om at lysene fungerer som de skal, for eksempel som en tilleggstjeneste til annen service, vil teknikerne våre igjen være glade for å hjelpe.

Profesjonell kontroll av lys

Stay safe on the road

Unngå problemer med EU-kontroll og forsikring

Vi tar oss av pærebytte som kan være knotete

Godt å vite

Hvorfor er bilpæresjekk og lyservice viktig?

Det er veldig viktig å være oppmerksom på problemer med dine billys og håndtere eventuelle problemer raskt. Å ikke oppdage en ødelagt lyspære eller å bestemme seg for å utsette problemet noen dager før du får det reparert, kan lett føre til en ulykke eller oppmerksomhet fra politiet.

Tenk på lysene på kjøretøyet ditt som et sikkerhetssystem. Hvis du ikke vedlikeholder dem på en omsorgsfull måte, utsetter du deg selv for fare. For eksempel, tenk på konsekvensene av å kjøre om natten med bare ett hovedlys. En møtende sjåfør kan lett treffe den uopplyste siden av bilen din. Selv en ulykke som ikke er din skyld, kan sette deg i en vanskelig posisjon med forsikringsselskapet hvis det viser seg at ett av lysene dine ikke fungerte. Det er også verdt å huske at lyskontroller er en del av periodisk kjøretøykontroll (PKK), og noe så lite som en ødelagt bakre skiltlys kan føre til at kjøretøyet ikke blir godkjent.

Gitt viktigheten av lysvedlikehold, vil du selvfølgelig ha en ansvarlig partner til å ta vare på dem – akkurat som enhver annen vedlikeholdsoppgave som er kritisk for sikkerheten. Derfor bør du alltid kontakte Bosch Car Service, ikke bare for større reparasjoner eller utskifting av frontlys, men også for kontroller og utskifting av bilpærer.

Utføre sjekk av bilpærer og lysinspeksjon

Vi pleier å ta lyssystemet og signalanlegget på kjøretøyene våre for gitt. Men det inneholder ganske mange forskjellige deler, og hver bil har en litt annen oppsett. Her er en sjekkliste.

  • Hovedlys og sidelys
  • Tåkelys foran og bak
  • Bremselys
  • Blinklys / varsellamper foran og bak
  • Ryggelys
  • Lys for skiltene

Å sørge for at pærene som utfører disse funksjonene fungerer, er den mest åpenbare oppgaven. Men i tillegg til en grundig sjekk av bilpærer, må linsene på hvert sted regelmessig sjekkes for sprekker, skader eller annet som hindrer lyset. Reflektorene bør også sjekkes for flekker, som kan utvikle seg hvis vann trenger inn i lyktefestet.

Husk også at EU-kontrollen inkluderer elementer som blinkfrekvensen og justeringen av hovedlysene. Lyktene dine kan utgjøre en fare hvis de er innstilt for høyt eller hvis de ikke belyser hele veien, så det er viktig å vurdere justeringen deres regelmessig.

Vi er veldig glade for å utføre en grundig vurdering av kjøretøyets lys- og signalanlegg, enten du har lagt merke til et spesifikt problem i dine egne sjekker eller ikke. Noen enkle problemer som justering av hovedlys og bytte av pære kan løses umiddelbart. Mer alvorlige problemer vil bli dokumentert, og vi vil be om tillatelse til å utføre en reparasjon.

Hvorfor be oss om å bytte bilpærer?

Hvis du noen gang har prøvd å bytte en bilpære selv, vet du hvor frustrerende det kan være. For det første kan det være vanskelig å finne riktig type pære. Det innebærer ofte å lete gjennom dokumentasjon og håndtere forvirrende produktlister. Og når du endelig har den riktige pæren, kan du ved et uhell skade den før du får den på plass. Bare en enkelt berøring av en halogenpære kan føre til at den ødelegges helt. Tilgang til lyktefestene for å bytte pære kan også være en utfordrende oppgave som krever verktøy, tid og tålmodighet. Hvorfor bry deg med alt dette når du kan la oss ta oss av byttet for deg?

Det er også en annen grunn til å velge oss for å bytte bilpærer. Noen ganger kan det som virker som en ødelagt pære vise seg å være et mer komplekst problem. For eksempel kan elektriske tilkoblingsproblemer forveksles med enkel pæresvikt. I slike tilfeller har vi den nødvendige kunnskapen for å identifisere årsaken og foreslå en løsning.

Er det på tide å få sjekket bilpærene dine?

Du kan bestille en sjekk av bilpærer hos oss i dag ved å følge noen enkle trinn. Vi vil gi deg en service av samme kvalitet som produsenten, basert på kjøretøyets alder og kjørelengde.

Hvis du har spørsmål eller ønsker å snakke med oss først, kan du gjerne ringe oss eller sende oss en e-post.

Vårt eksperttips

«Rask reaksjonsevne under kjøring er spesielt viktig om høsten og vinteren for å håndtere dårlig vær og dårlige veiforhold. Det er viktig å alltid sikre best mulig synlighet, både når det gjelder lys og sikt, for eksempel ved å bruke nye viskerblader med AeroTwin-teknologi og pærer fra Bosch med ekstra høy lysstyrke. På denne måten kan du være trygg på å oppdage farlige situasjoner raskere og handle umiddelbart når det er nødvendig.»